Ketensamenwerking en stakeholders

Toegang tot alle cases op dit gebied

Ketensamenwerking en stakeholders

In een tijdperk van co-design en co-creatie is samenwerken het centrale thema. Hierbij is telkens de vraag wat de inhoud van de samenwerking is en hoe men samenwerking vorm gaat geven. Voor dit laatste bestaat een groot aantal al dan niet juridische varianten. Samenwerken hangt ook nauw samen met Processturing: als men het cliëntproces volgt ontstaan er vanzelf procesgestuurde organisaties die samenwerken met organisaties up en down stream. De dynamiek in deze processen komt zien we weer terug bij de teams die functioneren op het breukvlak van deze organisaties of bij al dan niet multifunctionele teams, samengesteld uit medewerkers van diverse organisaties.

De externe oriëntatie van de organisatie wordt ook weergegeven door haar relaties met de stakeholders.

Cases

Op dit moment zijn de volgende cases beschikbaar op dit gebied:

“Wat mij keer op keer verbaast, is dat bestuurders van niveau wel in staat zijn veranderingen intellectueel en abstract inhoud en vorm te geven, maar dat het hen vaak niet lukt om de medewerkers daarbij te betrekken. Om dit te bereiken moet je een goede verbinding met de medewerkers hebben en daarop blijven investeren.”

Ron Axt, bestuurder STMR

Cases

Heeft u een interessante case meegemaakt en wilt u deze met ons delen? Laat dan hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.